Home Landelijke radio NPO 3FM Sander Hoogendoorn: “Vertrek bekende radio-dj’s geeft lucht”

Sander Hoogendoorn: “Vertrek bekende radio-dj’s geeft lucht”

Sander Hoogendoorn zegt geen druk te voelen nu veel bekende radio-dj’s bij NPO 3FM zijn vertrokken. “Hun vertrek geeft mensen als ik en andere jonge, nieuwe dj’s ook weer lucht. Zo van: nu zijn wij aan de beurt om onze stempel op de zender te drukken”, aldus Sander in gesprek met de Viva.

Bekende radio-dj’s als Gerard Ekdom, Rob Stenders, Sander Lantinga, Giel Beelen en Paul Rabbering vertrokken de afgelopen jaren bij 3FM. Sander, ooit begonnen bij Rob Stenders, zegt zich niet te meten aan de bekende radio-dj’s. “Mijn kracht ligt in mijn underdogpositie. Ik ben niet de populairste jock met woordgrappen, of iemand om wie je hard moet lachen. Maar volgens mij kunnen mensen zich wel met mij identificeren, omdat ik net zo ben als mijn luisteraars. Dat hoop ik in elk geval.”

Nieuwe generatie

Als Sander moet kiezen voor Domien Verschuuren of Giel Beelen, kiest hij voor Domien. “Nu alle coryfeeën zijn vertrokken, staat hij voor mij symbool voor een nieuwe generatie radiomakers. Wat hij doet, ligt dichter bij mij”, aldus Sander, die zich ‘gezegend’ zegt te voelen met zijn werk als radio-dj. “Ik geloof niet in god, maar ben er dankbaar voor dat ik iets mag doen wat ik superleuk vind.”

Door zijn deelname aan 3FM Serious Request 2017 kroop Sander uit de anonimiteit, zo zegt hij zelf in het vrouwenblad. “Het merendeel van de luisteraars heeft geen idee hoe ik eruitzie. In de aanloop naar het Glazen Huis merkte ik dat ik steeds iets bekender werd. Daar heb ik even over moeten nadenken: blijf ik niet liever een semibekende Nederlander? Maar in mijn hart wist ik: gast, hup dat Glazen Huis in.”

Foto: Michel Schnater | BNN