Home Landelijke radio Ruud Poeze wil REM-eiland kopen

Ruud Poeze wil REM-eiland kopen

Het legendarische REM-eiland voor de kust van Noordwijk staat in de belangstelling van radiomakers, dit schrijft de Telegraaf. Ruud Poeze, de nieuwe licentiehouder van een aantal Nederlandse middengolffrequenties wil het met ondergang bedreigde platform, wat ooit de bakermat van de TROS was, ´in oude luister´ herstellen.

Het onderhoud van het bijna veertig jaar oude televisieplatform van de voormalige Reclame Exploitatie Maatschappij (REM) is te duur geworden voor Rijkswaterstaat. Als zich voor januari geen sluitende exploitatiemogelijkheid voordoet, wordt het huidige ´Meetstation-Noordwijk´ begin volgend jaar buiten bedrijf gesteld. In dat geval moet het platform binnen twee jaar volledig zijn afgebroken.

De plannen om vanaf het voormalige REM-eiland één of meer radiostations te beginnen, komen van Ruud Poeze, die onlangs een aantal uitzendfrequenties op de Nederlandse middengolf kocht. Vooral vanuit Engeland is de belangstelling voor radio vanaf de Noordzee groot, omdat daar geen vrije frequenties meer voorhanden zijn.

“Het REM-eiland is nu bijna 40 jaar oud en zo goed als op. Er zou groot onderhoud moeten plaatsvinden en dat is ons te duur”, aldus de directie Noordzee van Rijkswaterstaat Op 15 augustus 1964 begonnen de uitzendingen van Radio Noordzee en TV-Noordzee vanaf het REM-eiland. Vier maanden later stak politiek Den Haag daar een stokje voor om het toenmalig omroepbestel te beschermen.