Home Landelijke radio Ruud de Wild zendt interview met Pim Fortuyn opnieuw uit

Ruud de Wild zendt interview met Pim Fortuyn opnieuw uit

Ruud de Wild laat vrijdagmorgen fragmenten van zijn interview met Pim Fortuyn horen dat hij had, vlak voordat de politicus op 6 mei 2002 werd doodgeschoten op het Mediapark in Hilversum. De Wild, destijds dj bij 3FM, nodigde in 2002 alle lijsttrekkers uit in de aanloop naar de parlementsverkiezingen. Maar op 6 mei 2002 ging het mis toen Fortuyn vlak voor de studio werd doodgeschoten. 

Q-music, de huidige werkgever van de dj, begon vanochtend met de Top 500 van deze eeuw. Dat zette De Wild aan het denken. "En toen bleek dat het vandaag precies zes jaar geleden is dat Volkert van der G. werd veroordeeld voor de moord op Pim Fortuyn", aldus de dj.  "Ineens realiseerde ik me dat de uitzending die wij in 2002 met Pimmetje maakten, nooit meer is herhaald. Toch twijfelde ik. Is het niet enorme lijkenpikkerij? Straks beticht u mij van makkelijk scoren."

In zijn ochtendprogramma vroeg de dj vanochtend wat de luisteraars vonden. Die bleken geen enkel bezwaar te hebben. "Sterker nog: de meeste luisteraars zijn razend enthousiast. Al was het maar omdat ze de uitzending destijds nooit gehoord hebben. Of graag nog eens terug willen luisteren. Het wordt ook voor mij de eerste keer sinds lange tijd."

Enkele maanden na de moord stortte De Wild in en besloot hij er een tijd tussen uit te gaan. Na vijf maanden rust keerde De Wild weer terug als presentator op 3FM.