Home Landelijke radio Ruud de Wild: “Radio 538 stond me het meeste aan”

Ruud de Wild: “Radio 538 stond me het meeste aan”

Radio 538 was voor dj Ruud de Wild de meest logische keuze na zijn tijd bij BNN. Dat zegt hij in een interview met Broadcast Magazine. “Radiotechnisch maakt het me geen ene reet uit waar ik werk, overal zitten goeie mensen. Maar de gezelligheid hier, met veel jonge mensen, dat vind ik wel prettig. Het lijkt wat dat betreft op een commerciële BNN.”

Ruud zat voor BNN in de zenderredactie van 3FM. “De vergadercultuur stond me het meeste tegen bij de Publieke Omroep. Dat soort dingen heeft me genekt. En dat trage vergaderingsproces daar in deze moordende markt, dat kan écht niet.” In het begin werkte De Wild in de zendtijd voor de TROS en BNN samen. “Ik dacht: dit kan niet waar zijn! Ik kreeg twee kantinepasjes. En ik moest in de uitzending dingen roepen over én de TROS én BNN, én dan ben je ook nog eens van 3FM, waarvan de mensen niet eens precies weten of het nou Radio 3 of 3FM is.”

Ruuddewild.nl was niet meteen succesvol. Het eerste jaar kon hij zijn draai niet vinden. “Ik dacht: dat gaat nooit lukken, waarom ben ik weggegaan bij Radio 538? De eerste twee jaar bij BNN heb ik flinke klappen gehad. De jaren ervoor kreeg ik alle prijzen die ik kon winnen, daarna was het een paar jaar helemaal stil. Maar het is toch gelukt. En nu weer, het programma scoort beter dan het ooit heeft gedaan.”

In het gesprek zegt Ruud de Wild ook dat hij in gesprek is met BNN over een tv-programma. “Maar het credo is: het moet wel leuk zijn, anders doe ik het niet. Voor het geld hoef ik het niet te doen. Je verdient bij de publieken trouwens toch geen reet.