Home Landelijke radio RTV Oost stuurt brandbrief aan minister

RTV Oost stuurt brandbrief aan minister

RTV Oost heet vandaag een brandbrief naar minister Brinkhorst van Economische Zaken gestuurd. Dit naar aanleiding van de aanhoudende storing van de ontvangst van Radio Oost.

Luisteraars in met name de regio Deventer hebben problemen bij het ontvangen van Radio Oost. Ook komen er klachten uit de regio Twente. Een slechte ontvangst heeft negatieve gevolgen voor de luisterdichtheid en de inzetbaarheid als rampenzender.

Een oproep van RTV Oost om klachten over de radio-ontvangst te melden heeft tot veel reacties geleid. De klachten zijn voor de directie aanleiding om samen met onder meer Omroep Gelderland en zendermaatschappij Nozema aan de bel te trekken bij het ministerie. De brandbrief moet leiden tot onderzoek en maatregelen om ongewenste effecten van de recent doorgevoerde herindeling van de zenders weg te nemen.

De herindeling van frequenties had als doel om meer commerciële-zenders een plek te geven op de FM-band. Hoewel Radio Oost haar oorspronkelijke frequenties heeft behouden heeft het opschuiven van andere frequenties geleid tot storingen.

Aangezien ook kabelluisteraars zich hebben gemeld met klachten over de kwaliteit van het signaal heeft de directie van RTV Oost de kabelmaatschappijen gevraagd te controleren of het door hun doorgegeven signaal vrij is van storingen.