Home Landelijke radio RTL wil digitale middengolfuitzendingen in Nederland

RTL wil digitale middengolfuitzendingen in Nederland

De RTL Group, waarvan RTL Nederland onderdeel uitmaakt, wil zich in Nederland op digitale uitzendingen via de middengolf gaan richten. In een presentatie die is gegeven over DRM zegt het bedrijf dat in Nederland een licentie is aangevraagd. Er wordt zelfs gezegd dat er al binnenkort al verschillende frequenties in gebruik worden genomen in Europa. Of Nederland daarbij hoort blijft onduidelijk. In ons land heeft RTL nu al RTL FM en Yorin FM.

“RTL gelooft in DRM voor haar radiostations om zo verder te groeien”, zo is in de presentatie te horen. Het bedrijf wil nieuwe stations opzetten en bestaande radiostations uitbreiden door gebruik te maken van het systeem. Verder helpt het mee met de ontwikkeling van de digitale ontvangers die nodig zijn om het signaal op te pakken. Op korte termijn wil het bedrijf hiermee de massamarkt op.

DRM is vernoemd naar het consortium dat de techniek ontwikkeld: Digital Radio Mondiale. RTL Group is onderdeel hiervan. Het voordeel van het systeem is dat de geluidskwaliteit vergelijkbaar is met FM. Daarbij heeft het de voordelen van de ontvangst en bereik van een AM-zender. Tevens zijn er extra gegevens mee te sturen met het signaal vergelijkbaar met RDS.