Home Landelijke radio RTL boos over radiospot van SVP

RTL boos over radiospot van SVP

RTL Nederland is niet blij met een radiospot van de Stichting Videofilm Promotie (SVP). Het mediabedrijf wil dan ook dat de reclame niet meer wordt uitgezonden. Dat meldt Broadcast Magazine. Afgelopen week was de spot een aantal malen te horen op Radio 538.

In de gewraakte spot wordt RTL opgebeld door een persoon die het verzoek had om een film die voor die avond stond geprogrammeerd te vervangen door een film die deze persoon wel leuk vond. De telefoniste gaf aan dat dit onmogelijk was waarna de commercial eindigde met de tekst “Ga nu naar je videotheek en bepaal zelf wat je ziet”.

RTL Nederland is van mening dat het opnemen van een telefoongesprek met het doel het te gebruiken voor een commercial onrechtmatig is. Dat de spot humoristisch is, niet aanstootgevend en geen enkel negatief woord over RTL uitspreekt doet niets af aan de woede van RTL. Een vergelijkbare commercial is ook gemaakt met de TROS. Deze omroep heeft niet gereageerd. De laatste spot uit deze serie zal vrijdag 8 december worden uitgezonden.

Vorig artikelRadio Veronic zwicht voor Radio Veronica
Volgend artikelHoorspel over Ollie B. Bommel bij publieke zenders