Home Landelijke radio Ronald McDonald VU Kinderstad krijgt Studio 538

Ronald McDonald VU Kinderstad krijgt Studio 538

Radio 538 heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten metStichting Ronald McDonald VU Huis/Kinderstad. Hierdoor zal binnen VU Kinderstad een uniek project worden gerealiseerd onder de naam ‘Studio 538’. In de Studio worden met behulp van een dj-set door talent dj’s disco-shows voor kinderen gehouden en kunnen kinderen zelf ook radio maken.

De bouw van Ronald McDonald VU Kinderstad bovenop het VU medisch centrum start in maart volgend jaar. In VU Kinderstad kunnen kinderen even vergeten dat ze ziek zijn. Ze kunnen er spelen met andere kinderen, ouders, broertjes en zusjes. Er komt een speelplein, een Ajax Spelershome, een theater, een televisiestudio, het Schiphol Spottersnest, een Wizz Kids Corner en de Studio 538.

De sponsoring van Radio 538 voor VU Kinderstad is met name gericht op het realiseren van de inrichting van de Studio 538. Het gaat niet alleen om een financiële steun, maar ook nemen een aantal Radio 538-medewerkers zitting in de diverse commissies die zorgdragen voor de totstandkoming van de Studio 538.

Directeur Jan Willem Brüggenwirth: “Het is mooi als je talent, kennis en middelen kunt inzetten vanuit waar we goed in zijn: een energieboost geven via muziek en dj’s.”