Home Landelijke radio Roderick Veelo nieuwe presentator van Ontbijtradio

Roderick Veelo nieuwe presentator van Ontbijtradio

Roderick Veelo wordt, met ingang van woensdag 1 oktober, de nieuwe presentator van VARA’s ‘Ontbijtradio’ op Radio 2. Roderick Veelo (1964) keert als radiopresentator terug naar de VARA waar hij eerder al werkte als redacteur bij programma’s als ‘Spijkers met Koppen’, ‘Punch’ en de verschillende ‘Editie’-uitzendingen op Radio 1. In de periode 1988 – 1994 werkte hij ook als presentator/redacteur van muziekprogramma’s en nieuwsbulletins bij Radio 10.

Vanaf 1994 was Roderick Veelo redacteur bij het VARA-programma ‘De Ronde van Witteman’, presenteerde hij op de radio onder meer ‘Roodgloeiend’ en verzorgde hij de voice-over bij tv-programma’s zoals ‘Kassa!’ en ‘Zembla’. Vervolgens was Veelo presentator/redacteur/verslaggever bij onder meer de NOS Radio Noord-Holland en Business Nieuws Radio.

In 1999 maakte hij de overstap naar SBS 6 als presentator en verslaggever bij het ‘SBS 6 Nieuws’. Na zijn vertrek bij SBS (in 2002) presenteerde hij het TROS-programma ‘Studio 2 Nieuws & Voetbal’ op televisie.

Met ingang van oktober zal ‘Ontbijtradio’ ook een aantal veranderingen ondergaan. Programmadirecteur Jeroen Soer: “De vertrouwde sfeer van het programma blijft behouden: lekkere muziek in de ochtend, terwijl de luisteraar ook wordt geïnformeerd over uiteenlopende actuele onderwerpen. Maar omdat alles altijd nog net even beter kan, wordt op dit moment – door een deels vernieuwde redactie – hard gewerkt aan een aantal wijzigingen in de programma-opzet die vanaf oktober te horen zullen zijn.”

Bij ‘Ontbijtradio’ volgt Roderick Veelo Riks Ozinga op die het programma presenteerde sinds juli 2001.