Home Landelijke radio Rocky Tuhuteru ad interim directeur van FunX

Rocky Tuhuteru ad interim directeur van FunX


Media- en communicatiespecialist Rocky Tuhuteru start vandaag als interim directeur van FunX. De aanstelling door de Raad van Commissarissen van FunX volgt op het vertrek van directeur Willem Stegeman. Tuhuteru is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering in de tijd waarin het bestuur van FunX onderzoekt op welke wijze het radiostation kan blijven bestaan.

Het kabinet heeft de geldkraan naar FunX dichtgedraaid. Eind 2012 stopt de subsidie. Het bestuur van de Stichting G4 Radio stuurt aan op een integratie met de NPO in 2013. Er wordt nog gesproken met de vier grote steden of zij hun steun nog even willen voortzetten.

"Het bestuur van FunX en de NPO zien toekomst voor FunX binnen het publieke omroepdomein in een samenwerkingsverband tussen de NPO en de vier lokale omroepen van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht", zo staat in een persbericht. "Doelstelling van de samenwerkende partners is het geluid, de kracht en uniciteit van FunX voor zijn luisteraars te behouden met, net als nu het geval is, een landelijke editie met daarbinnen edities op lokale frequenties, in ieder geval in de grote steden."

"De afgetreden directeur Willem Stegeman had de ambitie om van FunX een commercieel radiostation te maken. De directeur kon zich niet verenigen met een publieke koers die meer recht doet aan de basis van het radiostation en heeft zijn functie neergelegd."

Tuhuteru is bekend van Ontbijt TV en als presentator van NOS Langs de Lijn. Sinds 2010 is hij lid van de Raad voor Cultuur. Daarnaast is hij op dit moment directeur van het media- en communicatiebureau Tuhuteru en Partners in Den Haag. "Het bestuur denkt met Tuhuteru iemand gevonden te hebben die aansluiting heeft met de doelgroep, de organisatie FunX en de landelijke publieke omroep en op constructieve wijze het succesvolle radiostation naar de toekomst kan leiden."

Vorig artikelDave Minneboo programmaleider van Radio 538
Volgend artikelSlam!FM start programma met retro platen