Home Landelijke radio Rob van Someren: “Ik moet Radio 10 naar een hoger plan tillen”

Rob van Someren: “Ik moet Radio 10 naar een hoger plan tillen”

"Ik voel het als mijn taak om Radio 10 naar een hoger plan tilen." Dat zegt Rob van Someren naar aanleiding van de doorstart van 'Somertijd' op Radio 10. De dj start komende maandag bij de zender en zal elke werkdag van 16:00 tot 19:00 uur te horen zijn.

Van Someren keert terug op de radio na een voor hem lastige periode. Hij kreeg een hartinfarct en kwam ziek thuis te zitten, vervolgens kreeg hij te horen dat zijn programma stopte op Radio Veronica. Hij neemt die tijd een "onwerkelijke periode", maar die ligt nu achter hem. "Je moet verder met je leven. En gelukkig waren er genoeg vrienden die me opvrolijkten."

Van Someren heeft groot respect voor wat zijn nieuwe werkgever tot nu toe heeft neergezet. "Het is razend knap wat Radio 10 in betrekkelijk korte tijd voor elkaar gekregen heeft. Ik denk dat het realistisch is dat de zender in de top 5 van best beluisterde stations belandt."

Naast Rob van Someren keert ook Sven van Veen terug bij 'Somertijd' en is het team uitgebreid met Luuk van den Braak. Hij werkte al als producer bij Radio 10 en presenteerde daarnaast de middagshow op Glow FM in Eindhoven. "Hij is de jonge hond die tegengas moet geven als wij het weer eens over Earth, Wind & Fire hebben. Ik kan me voorstellen dat hij ons dan vraagt wie dat zijn", aldus van Someren.