Rob Stenders is ‘niet pottig’ over het jubelende persbericht dat KRO-NCRV vorige week verspreidde over de luistercijfers van Ruud de Wild op Radio 2. Dat vertelde de dj vanmiddag bij Wilfred Genee op Radio Veronica. “Toen ik de cijfertjes (luistercijfers red.) had bekeken, dacht ik: het gaat best goed met het programma. Maar daarna kwam de zelf-felicitatiedienst van FC De Wild. Ik heb wat anders gelezen, dacht ik.”

Het persbericht, waarin KRO-NCRV schreef dat Ruud de Wild het ‘best beluisterde programma van de Nederlandse radio heeft’, viel niet goed binnen de zender. Bovendien bleek het persbericht onjuist: andere programma’s, waaronder die van Stenders, worden nog beter beluisterd. “Het is wel een verhaaltje geweest, ja”, blikt Rob terug op het persbericht. Al wil hij de boel ook niet groter maken dan het is. “Voor de rest maakt het niet zoveel uit. We zijn ook niet pottig. Het gaat allemaal goed.”

Rob Stenders bij ‘Veronica Inside’

Rob en Radio Veronica

Rob was telefonisch te gast bij Wilfred Genee, vanwege de 100ste aflevering van het programma. “Ik sta hier heimelijk voor het Radio 2-gebouw te bellen met jou”, vertelde Rob. Wilfred daarop: “Betekent het dat we je binnenkort hier kunnen verwelkomen?”

Rob: “Ik heb al een keer of drie een soort rondleiding gehad en dat beviel mij uitstekend, Wilfred.” Waarop de Veronica-dj vroeg: “Dus op korte termijn een transfer, begrijp ik?”. Rob: “Laten we eerst eens even beginnen met een leuke kop koffie drinken.”

Hoe serieus dat onderonsje tussen Rob en Wilfred was is niet duidelijk, maar Rob heeft al vaker gesprekken gehad bij Radio Veronica. Vorig jaar zou hij ‘zo goed als rond zijn’ bij het station, om er als zendermanager aan de slag te gaan. Uiteindelijk koos Rob ervoor om bij BNNVARA en daarmee Radio 2 te blijven.

Foto: Ben Houdijk

Vorig artikelVeronica Inside viert 100e uitzending met uur extra
Volgend artikelRadiozenders in het teken van Hemelvaartsdag