Home Landelijke radio Rob Stenders wilde Yorin FM kopen

Rob Stenders wilde Yorin FM kopen

Rob Stenders wilde Yorin FM kopen nadat RTL Nederland de zender in de etalage had gezet. Hij dacht de zender voor 5 tot 10 miljoen euro te kunnen kopen en is daarom op zoek gegaan naar iemand die wilde inversteren in de zender. Uiteindelijk heeft Reinout Oerlemans een bod gedaan.

In een interview in de Nieuwe Revu zegt Stenders hierover: “Oerlemans zou over het zakelijke gedeelte gaan, ik zou directeur/programmaleider worden. Maar toen kwam SBS, en die boden meer dan de rest bij elkaar. Toen was mijn sprookje uit.”

Rob Stenders begint volgende week voor drie weken als invaller voor Claudia de Breij in het lunchprogramma van de VARA op 3FM. Dit terwijl de dj nog onder contract staat bij RTL Nederland. “RTL detacheert mij bij de Vara en ik krijg er geen salaris voor. Kun je nagaan hoe werkwillig ik ben, haha.”

In het interview doet Stenders verder nog een aantal opvallende uitspraken over zijn komst naar Yorin FM. “Om me heen zag ik al die types van mijn generatie lachend rijk worden van de radio. En dacht: als Yorin nu Beelen neemt, word ik de enige dj die nooit flink heeft kunnen cashen. Op de dag dat ik moest beslissen, ’s middags om 16 uur, belde Giel om 15:30 uur: ‘ik heb toch opgezegd bij 3FM, ik neem die baan bij Yorin!’ Daarna belde Jensen: ‘Giel is hier binnen een kwartier, dus je moet nú beslissen.’ Om twee minuten voor vier heb ik toch ‘ja’ gezegd, in een staat van totale paniek.”

Al vrij snel kreeg Stenders toch spijt van zijn overstap. “Toen ik eenmaal ja had gezegd moest ik natuurlijk ook tekenen. De dag dat dat ging gebeuren kreeg ik een rondleiding door het pand van Arthur Wijers. Ineens dacht ik: wat heb ik gedáán? Ik heb de good old Vara in de steek gelaten en waarvóór? Ik voelde me het slachtoffer van mijn eigen hebzucht. Ik ben het pand uitgevlucht en linea recta naar Florent Luyckx gereden, de baas van 3FM. ‘Florent, ik heb spijt, mag ik terug, tussen vier en zes?’ Florent vond dat ik er een nachtje over moest slapen. Pas na drie dagen heb ik Wijers terug gebeld. ‘Je kunt er echt niet meer onderuit’, zei-ie. Dus uiteindelijk heb ik toch getekend.”

Dat Stenders nu werkeloos thuis zit is zijn eigen schuld zegt hij. “Dit gebeurt met veel mensen die te graaierig zijn; ze worden uiteindelijk allemaal gestraft. Ik dus ook.”