Home Landelijke radio RFM Radio’s komst op de kabel lijkt kwestie van tijd

RFM Radio’s komst op de kabel lijkt kwestie van tijd

Het internet radiostation RFM radio wil zo snel mogelijk op de kabel. Het enige wat nog in de weg staat zijn de kosten van de zendlijn die het signaal naar de kabelexploitant moet sturen.
“We zijn al een tijdje met UPC in gesprek. Het probleem is dat we nog niet over een zendlijn vanuit Apeldoorn, waar we zitten, naar het koppelstation in Zutphen beschikken. Maar daar wringt de schoen. Zo’n lijn kost 710 Euro per maand, plus 2150 Euro opstartkosten. Dat geld hebben we simpelweg niet. We hebben wel een paar adverteerders, maar dat is niet genoeg”, zegt oprichter Robert van Beek van de stichting RFM radio.
Mocht RFM radio het geld hebben, dan mogen ze zo op de kabel in de Achterhoek. “De ruimte is al toegewezen! De lijn is het enige probleem”, verzekerd van Beek ons. Voorlopig lijkt de hoop gevestigd op een sponsor voor de lijn. “Tja, dat zou de enige oplossing zijn, in eerste instantie in ieder geval, als het eenmaal loopt dan is het wel mogelijk om de kosten eruit te krijgen door reclame, maar het opstartgeld hebben we gewoon niet”, zegt van Beek. “Plan B is dat we via een internetlijn naar het koppelstation gaan. Daarover zijn we in gesprek met UPC. Maar dat is nog afwachten.” Een etherzender is te hoog gegrepen. “Ja, je weet hoe duur en schaars zo’n frequentie is!”, zegt van Beek.
Het station voldoet al aan de eisen. Zo zenden ze ieder uur nieuws uit en hebben ze verschillende gepresenteerde programma’s. Voorlopig zal RFM radio enkel nog via deze stream te beluisteren zijn.