Home Landelijke radio Reflex FM start vandaag op Alkmaarse kabel

Reflex FM start vandaag op Alkmaarse kabel

Het commerciële radiostation Reflex FM is vandaag van start gegaan. De urbanzender dat streeft naar landelijke dekking begin kleinschalig en zal voorlopig alleen op de Alkmaarse kabel te horen zijn op 101.4 FM. Verder staat de zender op de reservelijst voor een plaats op de Rotterdamse kabel. Reflex FM werd door de Rotterdamse programmaraad geadviseerd in het standaardpakket, maar helaas koos UPC voor een andere invulling.

“Onderhand weet iedereen dat Urban music de populairste muziekstroom is in de hedendaagse jongerencultuur, alleen weet niet iedereen deze doelgroep te bereiken. Reflex FM heeft een muziek-format ontwikkeld dat gegarandeerd bij deze doelgroep zal aanslaan!” aldus directeur Potthoff.

Het format van Reflex FM bestaat uit urbanmuziek met ruimte voor veel nieuw nationaal en internationaal r&b en hip-hop talent. Voorlopig is deze muziek nonstop op de zender te horen. In september start de live-programmering waarin een wekelijks hitlijst, de ‘Urban Top 100’, een belangrijke schakel is. Reflex FM zal in september tevens haar uitzending starten via een live-stream op de website van het station.