Home Landelijke radio Redacties BNR Nieuwsradio en FD samengevoegd

Redacties BNR Nieuwsradio en FD samengevoegd

De redacties van BNR Nieuwsradio en het Financieele Dagblad worden volgend jaar volledig samengevoegd. Beide media zijn onderdeel van FD Mediagroep. Dat zegt de nieuwe multimediabaas van de FD Mediagroep, Mark Fuller, in een interview met Emerce.

Vanaf volgende week maandag is de 51-jarige Mark Fuller officieel adjunct-hoofdredacteur bij de FD Mediagroep. Hij gaat zich in die functie uitsluitend bezighouden met multimedia. Vanaf 2003 was hij ad interim hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio.

“Er waren wel mensen die aandacht hadden voor multimedia bij de FD Mediagroep, en er zijn al behoorlijk wat stappen gezet om redacties meer multimediaal te laten werken. Maar er was niet één iemand wiens functie het was om bruggen te slaan tussen de redacties. Ik ga de verschillende redacties stimuleren om samen te werken vanuit een ‘helicopter view’. Ik rapporteer rechtstreeks aan de hoofdredacteur van de FD Mediagroep, Ulko Jonker”, zo zegt Fuller.

Onlangs mislukte de lancering van de nieuwe sites van het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio.Volgens Fuller worden die binnenkort opnieuw gelanceerd. “De exacte datum waarop de nieuwe sites worden gelanceerd is nog niet bekend, maar het zal deze zomer zijn. Dat de lancering mislukte in april was intern een grote teleurstelling, maar al snel na het mislukken, zijn de oude sites weer opnieuw de lucht ingegaan. De mislukte lancering had te maken met een combinatie van problemen die we niet hadden voorzien. Het grote aantal nieuwe functionaliteiten speelde daarbij een belangrijke rol. De nieuwe sites bieden meer interactiemogelijkheden voor gebruikers. We blijven samenwerken met internetbureau Mirabeau, dat van het begin af aan betrokken was bij de bouw van de nieuwe sites.”

Vorig artikelNCRV doet uitgebreid verslag van eindexamens
Volgend artikelPeter Holland deze zomer op Radio M Utrecht