NPO Radio 2 zendt volgende week vrijdag de ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ uit. De lijst, die logischerwijs bestaat uit de 40 grootste hits die gebruikt zijn in commercials, is van 18:00 tot 22:00 uur te horen. Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof verzorgen de presentatie. De hitlijst is een initiatief van de Stichting Nederlandse Top 40, Adformatie en Spreekbuis.nl.

De ‘Reclamemuziek Top 40 aller tijden’ wordt samengesteld op basis van stemmen van het publiek. Tot en met morgen kun je je stem uitbrengen, volgende week donderdag wordt de lijst bekend.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, kijkt uit naar de lijst: “Muziek is emotie en al sinds 1965 vangen we die emoties wekelijks in de Nederlandse Top 40. Verschillende merken hebben kroonjuwelen uit de muziekhistorie opgepakt of ze juist laten maken en daarbij de emotie van dat nummer verbonden aan hun product. Met de Reclamemuziek Top 40 aller tijden zoeken we naar de nummers waarbij dat het beste is gelukt.”

Nieuw is het idee van een hitlijst met reclamemuziek trouwens niet. In 2014 en 2015 zonden ‘Mattie & Wietze’ op Qmusic de Reclamehits Top 30 uit. ‘Welcome Home’ van Radical Face en ‘Piano Man’ van Billy Joel hebben die lijst aangevoerd.