Home Landelijke radio Radiozenders staan stil bij herdenking Madrid

Radiozenders staan stil bij herdenking Madrid

Verschillende radiostations herdenken vanmiddag om 12:00 uur de slachtoffers van de aanslagen in Madrid. Onder de stations bevinden zich Radio 538, Noordzee FM, Radio 10 Gold, RTL FM en Yorin FM. De publieke radiozenders hebben, in tegenstelling tot eerdere berichten, ook een gewijzigde programmering.

De herdenking volgt na een oproep van de Europese Unie om maandag drie minuten stilte in acht te nemen vanwege de aanslagen. Premier Balkenende heeft Nederland opgeroepen daaraan gehoor te geven. Aan de actie doen veel overheidsinstellingen mee maar ook de NS en Schiphol.

Radio 538 zal om 12 uur drie minuten stil worden en aansluitend het nieuws starten. Ook Noordzee FM en Radio 10 lassen drie minuten stilte in. De Publieke Omroep melde vanmorgen dat Radio 2, 3FM, Radio 4 en 747 AM gewoon nieuws uit zenden maar dit is op het laatste moment veranderd. Dit wil zeggen dat om 12 uur eerst 3 minuten verslag wordt gedaan van de 3 minuten stilte. Daarna volgt de reguliere nieuwsuitzending van 2 minuten op Radio 2. Radio 1 heeft ook een aangepaste programmering voor die tijd.

Yorin FM en RTL FM hebben om 12:00 uur een stilte van 30 seconde gevolgd door het nummer ‘Mad World’ van Gary Jules. Het ANP weet nog te melden dat de regionale radiostations ook mee doen aan de actie. En ook Sky Radio, Radio Veronica en Classic FM zullen drie minuten stil zijn.