Home Landelijke radio Radiozenders in het teken van Olympische Spelen 2016

Radiozenders in het teken van Olympische Spelen 2016

Veel landelijke radiozenders staan de komende weken uitgebreid stil bij de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro.

Radio 538
Edwin Evers staat van maandag 8 tot en met vrijdag 19 augustus op in Rio de Janeiro. Evers doet daar, samen met zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen verslag van de Olympische Spelen 2016.

Evers en zijn team zijn de komende twee weken niet in de ochtend, maar in de middag te horen: maandag tot en met donderdag tussen 16:00 en 19:00 uur en op vrijdag van 18:00 tot 21:00 uur. De studio van Radio 538 staat in het Holland Heineken House.

NPO Radio 1
In het kader van de Sportzomer is ook op NPO Radio 1 veel aandacht voor de Olympische Spelen in Rio. De Radio 1-verslaggevers zijn bij de wedstrijden aanwezig. Erben Wennemars is ter plaatse voor speciaal commentaar en Wilfried de Jong ontvangt elke dag tussen 13:00 en 14:00 uur een sportgast in het Olympisch uur.

NPO Radio 2
Floort Dessing en Jeroen Kijk in de Vegte gaan de komende twee weken met een bus het land door om radio te maken bij vrienden, familieleden, medestudenten, oud-clubgenoten en de allergrootste fans van de Olympische sporters om de mooiste Olympische verhalen vanuit Nederland te horen. Dat doen zij iedere werkdag van 6:00 tot 9:00 uur; Gerard Ekdom is nog met vakantie.

Bert Haandrikman is de komende weken te horen vanuit Rio de Janeiro. Haandrikman gaat op zoek naar de mooiste muzikale verhalen van sporters.

3FM
Speciaal voor de Olympische Spelen keert de ‘Gielmobiel’ van Giel Beelen weer even terug. De Gielmobiel was de voorbije jaren een bekend item in de ochtendshow van Beelen. BN’ers moesten de mobiel aan elkaar doorgeven, zodat Beelen iedere ochtend iemand anders aan de lijn had. De 3FM-dj wist voor het bellen nooit wie op dat moment de Gielmobiel had.

Tot 22 augustus gaat de roze telefoon van hand tot hand in het Olympisch Dorp in Rio en praat Beelen iedere ochtend met één van de Nederlandse topsporters. Jordi van de Bovenkamp nam de mobiel mee naar Rio en trapte de estafette vrijdagochtend af.