Home Landelijke radio Radiozenders besteden aandacht aan verkiezingen VS

Radiozenders besteden aandacht aan verkiezingen VS

Verschillende radiostations zullen aankomende nacht aandacht besteden aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Op BNR Nieuwsradio is er een speciale live-uitzending met interviews en debatten met prominenten vanuit de Stadsschouwburg en de Melkweg in Amsterdam. De live-verkiezingsuitzending begint om 20:00 uur en loopt tot 01:00 uur. Vanaf 04:00 tot 09:00 uur doet BNR Nieuwsradio live verslag vanuit New York. Daar zit een team van journalisten met onder anderen buitenlandcommentator Bernard Hammelburg en presentator Bas van Werven.

De reportages vanaf de speciale verkiezingsbijeenkomsten in Amsterdam worden gepresenteerd door Rens de Jong. Een panel van prominenten en VS-kenners zal debatteren over de ontwikkelingen. Een van de panelleden is Michiel Bicker Caarten, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio.

Ook de publieke nieuws en sport zender Radio 1 staat hier bij stil. Tussen 00:00 en 07:00 uur zal Rob Trip een rechtstreeks programma maken uit Washington. Hij zal samen met correspondent Tim Overdiek gasten ontvangen.

In de eerste uren zal er worden teruggeblikt op de afgelopen vier jaar onder president Bush. Vanaf het binnenkomen van de eerste uitslagen vormen de uitslagen verder de rode draad in het programma. Na de definitieve uitslag wordt er vooruitgeblikt op de komende vier jaar. Gedurende de hele uitzending zijn er reportages te horen van NOS-verslaggevers in Amerika, onder meer in het Bush-kamp en in het Kerry-kamp.

De verslaggevers van Radio West volgen Amerikanen in Zuid-Holland mensen uit die regio die in Amerika zich voorbereiden op ‘Electionday’. 3 november is de regionale zender live aanwezig bij het traditionele verkiezingsontbijt waar de uitslag door Amerikanen en prominente Nederlanders nauwgezet gevolgd wordt.