Home Landelijke radio Radiovrouwen ergeren zich aan zendermanager Kees Toering

Radiovrouwen ergeren zich aan zendermanager Kees Toering

Zendermanager Kees Toering van Radio 2 lijkt zich de ergernis van veel radiovrouwen op de hals gehaald te hebben. In een interview zei hij dat Radio 2 best vrouwelijke presentatrices wil, maar dat die bijna niet te vinden zijn. "ZO! Voel ik me even beledigd! Jammer dit", zegt journaliste Rubinia Tjon A Sam."

Astrid de Jong valt regelmatig in bij Radio 2 en presenteert op Radio 1.  "AUW AUW AUW. Echt, dit doe zeeeeer! Ik wil zó graag!" Producer Adriënne Huizer: "Die man moet meer lokale omroep luisteren. En niet zeuren." Radio 6-redacteur Arja van den Bergh zegt alleen maar "ARGH!" En 3FM-nieuwslezer Fleur Wallenburg heeft een tip: "Moet je beter zoeken."

Volgens Toering blijkt uit onderzoek dat luisteraars liever een mannenstem horen. 3FM-dj Roosmarijn Reijmer gelooft er niets van. "Kom dat onderzoek eerst maar eens even laten zien! Want volgens mij bestaat het niet! Ik ben het helemaal zat door ouderwetse bestuurders met vooroordelen en niet bestaande onderzoeken om de oren geslagen te worden."

Voor de evenementenzender Kermis FM zijn de uitspraken van Toering dé reden om meer vrouwen een programma te laten maken bij de radiozender van de Tilburgse Kermis. "Volgens mij zijn er genoeg geschikte vrouwen en dat gaan we bewijzen", zegt de voorzitter van het radiostation. Eerder waren Roosmarijn Reijmer, Fleur Wallenburg, Astrid de Jong, Jantien van Tol, Marijke Roskam, Chantal Quack en Simone Wijnands al te horen op Kermis FM.