Home Landelijke radio Radiostations weigeren radiospotje

Radiostations weigeren radiospotje

De Ster, Sky radio, radio 538, en de regionale en lokale radiozenders weigeren een radiospot van Milieudefensie uit te zenden.
Milieudefensie wil de commercial op de radio laten horen in het kader van haar actie ‘De Bestelling’. Doel van deze actie is te laten zien dat de vraag naar biologische producten groot is. En dat consumenten graag willen dat vertrouwde kwaliteitsmerken als Hak, Mona en Iglo met een biologisch product komen. Milieudefensie begrijpt dan ook niet dat de Ster en de radiozenders deze commercial weigeren. Vooral niet omdat kranten en tijdschriften bij eerdere acties van Milieudefensie vergelijkbare advertenties wél plaatsten.
De Ster en de radiozenders vinden dat de commercial de bedrijven Hak, Iglo en Mona in een negatief daglicht stelt. Milieudefensie vertelt in de radiospot enkel dat Hak, Iglo en Mona nog geen biologische producten op de markt brengen. De spot roept mensen op om potjes biologische appelmoes van Hak te bestellen. Door met duizenden mensen een mega-order te plaatsen bij Hak, wil Milieudefensie de conservenfabrikant laten zien dat er vraag is naar Hak biologisch. Nu de radio de boodschap niet wil uitzenden, gaat Milieudefensie dat via kranten en tijdschriften doen. Die hadden geen moeite met soortgelijke Philips- en ABN AMRO-advertenties van Milieudefensie.
Milieudefensie wilde de radiospot uitzenden van 2 tot en met 15 december. In deze periode kunnen mensen tevens potjes biologische appelmoes bestellen via kaartjes in diverse bladen en op de website www.milieudefensie.nl. Vrijwilligers van Milieudefensie gaan vanaf december tot maart door het hele land bestellingen opnemen voor Hak biologische appelmoes. Maart volgend jaar krijgt Hak de bestelling aangeboden.
Biologische producten, herkenbaar aan het EKO-keurmerk, worden geproduceerd zonder gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of genetische manipulatie en zijn daardoor beter voor het milieu.
De tekst van de radiospot ‘De Bestelling’
< Spot begint met galmende tikken van wekker, daarna achtergrondgeluid.> Goed nieuws. Biologische producten zitten in de lift. Maar een echte doorbraak zit er nog niet in. Zo laten bekende merken als Hak, Iglo en Mona het nog steeds afweten.
Het wordt tijd dat ze wakker worden en kiezen voor kwaliteit én milieu. Bestel samen met duizenden andere mensen biologische appelmoes bij Hak. De biologische reuzenbestelling van Milieudefensie. Doe mee. Kijk op www.milieudefensie.nl of bel: 020 6262 620IOLOGISCH? Laat Hak er een potje van maken. >
Mocht je het radiospotje zelf eens willen horen dan kun je hier het spotje downloaden.