Home Landelijke radio 100% NL Radiostations eisen frequentie via de rechter

Radiostations eisen frequentie via de rechter

Radio 10 FM, Radio Nationaal, Arrow Classic Rock, 100 NL en NRG hebben gisteren bij de rechter een etherfrequentie geëist. Aan voorzieningenrechter J. Riphagen vroegen ze om alsnog een plaats op de FM-band te krijgen.

Radio 10 FM gaf aan volkomen ten onrechte een etherfrequentie aan Sky Radio te hebben verloren. Het zou Sky in het genre gouwe ouwe aan kennis en ervaring ontbreken. Sky wilde na de verdeling eerst samenwerken met Radio 10, maar besloot daar later van af te zien.

Meerdere radiostations protesteerden er woensdag tegen dat HMG en Sky voor twee zenders etherfrequenties kregen. Beide concerns riepen daarvoor een nieuw station in het leven, respectievelijk RTL FM en Radio 103. “Gelukszoekers met papieren plannen”, noemde advocaat M. Resink van Radio Nationaal ze. Deze zender van eigenaar Ruud Hendriks verloor de strijd om een plaatsje van concurrent RTL FM.

Radio Nationaal zendt al drie jaar Nederlandstalige muziek uit en vindt dat bij de verdeling bestaande zenders een streepje voor hadden moeten krijgen op nieuwkomers. “Zo’n RTL FM is een station zonder historie, medewerkers of inhoud. Ze hebben alleen een buidel met geld”, foeterde Resink.