Home Landelijke radio Radionieuws van vrijdag 19 oktober

Radionieuws van vrijdag 19 oktober

Presentatie bundeling radiocolumns loopt uit of fiasco
De presentatie van een bundeling radiocolumns van voormalig Den Haag Vandaag-verslaggever Cees Sorgdrager is op een fiasco uitgelopen. De doop stond al lang gepland in een aflevering van het Radio 1 programma OVT. Maar door een aantal fouten was het boek niet op tijd klaar.

De drukkerij had de naam van de auteur fout gespeld op het omslag. Toen de fout hersteld was kon het Centraal Boekhuis het boek niet meer uitleveren. Het boek, ‘De Bolhoed’, ligt nu alsnog in de winkel.

Lowlands gewoon op 3FM
3FM blijft ‘Lowlands’ gewoon uitzenden. Het muziekfestival valt voortaan in de laatste week van augustus. De organisatie hoopt zo meer te kunnen profiteren van de komst van acts naar andere festivals in Europa. 3FM liet weten geen problemen te hebben met de verschuiving.

Quiz op Zwartewater FM
Zwartewater FM, de lokale omroep van Zwartsluis, zendt evenals voorgaande jaren ook dit jaar weer een quiz uit via de radio. Dit jaar worden verenigingen uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis uitgenodigd zich op te geven voor deelname aan de quiz, die donderdag 7 november van start gaat. Ieder team bestaat uit zes personen; drie personen in de studio en drie personen thuis, die als thuisteam telefonisch kunnen reageren als het studioteam het antwoord niet kan geven. De vragen variëren; van actuele vragen uit de krant, algemene kennisvragen en vragen uit de regio tot spreekwoorden, gezegdes en geluidsvragen. Er kunnen dit seizoen zestien teams deelnemen.