Home Landelijke radio Radionieuws van maandag

Radionieuws van maandag

Yorin FM geeft de laatste kaarten voor Dance Valley weg
Yorin FM geeft deze week kaarten weg voor het uitverkochte Dance Valley, waar ’s werelds beste dj’s er voor zorgen dat de ultieme dance-liefhebber niets tekort komt.

Als het evenement op zaterdag 3 augustus in Spaarnwoude losbarst, is Yorin FM ter plaatse om het spektakel live te verslaan.

Demonstratie Hofstad Radio Verboden
Een ‘demonstratie’ tegen het afgekondigde verbod van harde muziek in of rondom vervoersmiddelen op de boulevard van Scheveningen die door Hofstad Radio was georganiseerd is verboden. Dit kwam omdat demonstratie niet was aangemeld bij de politie van Den Haag.

Noordzee FM geeft vip arrangement weg
In het programma van Arlo van Sluis op Noordzee FM maak je donderdag kans op een VIP arrangement voor één van de races om het DTCC kampioenschap op het circuitpark Zandvoort.

SCR verwacht grote schade bij veiling
De Samenwerkende Commerciële Radiostations (SCR) gaan er vanuit dat het kabinet het regeerakkoord zal uitvoeren door op korte termijn de frequenties voor de commerciële radio langjarig te verdelen middels een vergelijkende toets.

Dat zeggen ze in een gezamenlijke verklaring. “De gerechtelijke uitspraak dat de frequenties moeten worden geveild is gebaseerd op een zwalkend beleid en rommelige regelgeving van vorige kabinetten”, aldus de SCR.

Presentator Radio M registreert domeinnaam minister
Presentator Coen Swijnenberg van Radio M heeft de domeinnaam van minister Heinsbroek van Economische Zaken geregistreerd.

Swijnenberg registreerde www.hermanheinsbroek.nl nadat hij maandag een artikel in WebWereld had gelezen. Volgens het internetmagazine heeft de helft van de nieuwe ministersploeg zijn eigen domeinnaam (voornaam + achternaam.nl) op internet nog niet toegeëigend. Swijnenberg is overigens niet van plan de overige namen vast te leggen.

Radio legt treinverkeer plaat
Een spelende radio in een tas heeft er zaterdagavond voor gezorgd dat het treinverkeer tussen Eindhoven en Best een kwartier is stilgelegd. Op het traject was een verdachte tas gevonden,waar geluid uit kwam, meldde de politie Brabant Zuid-Oost. Nader onderzoek wees uit dat de radio de boosdoener was. Na een korte vertraging kwam het treinverkeer weer op gang.