Home Landelijke radio Radionieuws van donderdag 14 november

Radionieuws van donderdag 14 november

Bezwaarschrift huis-aan-huis in wijk Zenderpark IJsselstein
Ongeveer 3000 bewoners van de wijk Zenderpark in IJsselstein krijgen deze week een voorbeeld bezwaarschrift in de bus van de Werkgroep Zendmasten IJsselstein. De werkgroep wil zoveel mogelijk bezwaarschriften inleveren als actie tegen de nieuwe vergunning die de Gemeente Lopik wil uitgegeven aan zenderbouwer Nozema.

De Werkgroep wil de veelbesproken Gerbrandy mast buiten de regio te krijgen. De gemeente Lopik is van plan positief te beschikken op de aanvraag van Nozema. Volgens de Werkgroep is men teleurgesteld in de houding van de gemeente Lopik, en volgt men teveel de wensen van Nozema.

DJ’s schenken groot bedrag aan Kinderziekenhuis
Wessel van Diepen heeft als DJ en ambassadeur van World DJ Day, een internationaal dance liefdadigheidsevenement, een cheque van € 28.500 uitgereikt namens Radio 538 aan het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam.

Het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam gebruikt de opbrengst om de zorg voor de patiëntjes en de begeleiding van hun ouders, broertjes en zusjes te verbeteren. In totaal brachten Nederlandse DJ’s een bedrag van € 18.480,– bij elkaar tijdens World DJ Day door hun gages tijdens deze dag te schenken aan het goede doel. Radio 538 doneert hier bovenop een bedrag van € 10.020,- waardoor de eindopbrengst op € 28.500,– uitkomt. Dit initiatief wordt volgend jaar weer voortgezet.