Home Landelijke radio Radionieuws van dinsdag 3 september

Radionieuws van dinsdag 3 september

Westbroek nu al weg uit gemeenteraad

Henk Westbroek is met ingang van deze week niet meer actief in de Utrechtse gemeenteraad. De planning was dat hij in november zou opstappen, maar volgens Westbroek is er geen reden meer aan te blijven tot die datum. “Alles is goed geregeld”, zegt hij over zijn opvolging als fractievoorzitter in de persoon van Vincent Oldenborg. “We hebben de tijd genomen die nodig was. Nu kan ik weg.” Westbroek gaf direct na de moord op Fortuyn al aan dat hij wilde stoppen.
De 3FM presentator vind het niet meer leuk om politiek te doen als angst een rol speelt. “Mij is geadviseerd bewaking te nemen, dan vind ik dat er een grens is gepasseerd. De lol is eraf. En de angst bij mijn gezin is groot.”

De moord op Pim Fortuyn is voor hem wel “het scharnierpunt” geweest, zo legt hij uit. “Hij is doodgeschoten bij mijn werk plek voor de radio. Ik loop er dagelijks twee keer per dag overheen en dan vreet het aan me.”

Yorin FM de grootste in regio Rijnmond

Yorin FM heeft in de maanden juni/juli 2002 het marktleiderschap in de regio Rijnmond stevig heroverd. Met een marktaandeel van 13,1 procent is het Radio Rijnmond voorbij gestreefd (marktaandeel 12,1 procent) en heeft het concurrent Sky Radio met een marktaandeel van 10,7 procent naar een derde plaats verdreven.

Het Rijnmondgebied is binnen het Nederlandse radiolandschap één van de meest concurrerende gebieden volgens Yorin FM. Vrijwel alle radiozenders beschikken er over een FM-frequentie en bovendien zijn vele regionale radiostations te ontvangen in deze regio. Dat betekent dat de 1,4 miljoen inwoners van het gebied kunnen kiezen uit een zeer groot aanbod.

Publieksprijs radiodocumentaire

De radiozender 747AM en de omroep RVU organiseren dit jaar de eerste 747AM Publieksprijs voor radiodocumentaires. Via telefoon en internet kunnen luisteraars hun stem op een genomineerd programma uitbrengen tot in het live-programma waarin op 4 september de winnaar wordt bekendgemaakt, die 500 euro krijgt.