Home Landelijke radio Radiomaker Tom Nieuwenhuijsen overleden

Radiomaker Tom Nieuwenhuijsen overleden

De 82-jarige radiomaker Tom Nieuwenhuijsen is vrijdag in zijn woonplaats Eemnes overleden. Hij begon in 1946 als verslaggever bij het Radiojournaal van de AVRO en vervulde in de jaren daarna diverse functies bij die omroep.

Radio bleef daarin vrijwel altijd een belangrijke rol spelen. Zo was hij hoofd Radiojournaal, programmaleider en adjunct-directeur van de radio en adviseur van het bestuur. Naast de AVRO deed Nieuwenhuijsen ook enkele uitstapjes naar de NOS. Hij zat jarenlang als lid en voorzitter in het college van programmaleiders van de NOS.

In de periode 1977 – 1985 nam hij plaats in het bestuur van de NOS en later ook van de Raad van Beheer van de omroep. Ook vervulde Nieuwenhuijsen een jaar lang de functie van interim-directeur programmazaken van de Radio Nederland Wereld Omroep. Hij nam bovendien tien jaar lang zitting in de programmaraad van die omroep. Verder was de radioman van 1965 tot 1977 secretaris en voorzitter van de stichting Nederlandse Schoolradio en maakte hij twee jaar deel uit van de Nederlandse regeringsdelegatie op de golflengteverdelingsconferentie van de Verenigde Naties in Genève. (Planet)