Home Landelijke radio Radiomakend Nederland: “Nieuwslezer Amber Brantsen is radiotalent van het jaar”

Radiomakend Nederland: “Nieuwslezer Amber Brantsen is radiotalent van het jaar”

Amber Brantsen

De Volkskrant kiest jaarlijks het radiotalent van het jaar aan de hand van stemmen van mensen uit het vakgebied. Dit jaar krijgt nieuwslezer Amber Brantsen deze titel. De 26-jarige NOS-stem was het afgelopen jaar te horen op verschillende publieke radiozenders, waaronder veel op 3FM. Vanaf maandag schuift ze aan als co-host van Jurgen van den Berg in het ‘NOS Radio 1 Journaal’ op NPO Radio 1.

“De afgelopen maanden hebben we veel gepraat en twee grote proefopnamen gemaakt. Het programma wordt frisser, jonger, vlotter; niet popiejopie, maar wel meer van deze tijd. Er moest ook iets gebeuren, de luistercijfers bleven dalen. We blijven gewoon goed het nieuws volgen hoor, het Journaal wordt niet 180 graden gedraaid”, zegt ze in een interview met de Volkskrant over het nieuwe programma.

Met haar titel als radiotalent verslaat Brantsen Radio 2-dj Frank van van ’t Hof en Herman Hofman van 3FM. Zij staan op plek 2 en 3 bij de verkiezing.

Vorig jaar werd Frank van de Lende het talent van het jaar. Hij zat toen nog in de nacht op 3FM; inmiddels presenteert hij de middagshow. “Het is wel een beetje uit de hand gelopen het afgelopen jaar. Op een positieve manier”, zegt hij daarover.

Foto: Stefan Heijdendael | NOS