Home Landelijke radio Radio West op een andere frequentie

Radio West op een andere frequentie

Radio West verandert met ingang van 31 maart aanstaande van frequentie. Vanaf die datum is Radio West via de ether te beluisteren op 89.3 FM. Dit is de voormalige frequentie van de Westlandse Omroep Stichting (WOS). Radio West en de WOS hebben besloten de door de landspolitiek opgelegde herverdeling van de FM-frequenties niet verder af te wachten en zelf het initiatief te nemen.

Radio West is er in geslaagd om in een onderlinge afspraak met de Nozema, de WOS en Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische Zaken de frequentiewijziging die voor Radio West is vastgelegd in de Zero-Base regeling te laten samenvallen met de formatwijziging per 31 maart.

Mede dankzij de bereidwillige medewerking van de WOS kan Radio West op 31 maart vanaf de Waalhaven in Rotterdam gaan uitzenden op de nieuwe etherfrequentie 89.3 FM. Vanaf die datum wordt de naam van Radio West gewijzigd in 89.3 Radio West. De WOS zendt vanaf die datum uit op de 88.4 FM, totdat zij verhuizen naar hun definitieve frequentie. Gedurende de eerste drie weken na de frequentiewissel zal de WOS in het hele uitzendgebied van Radio West te horen zijn. Die periode gebruiken de beide omroepen om op de nieuwe frequenties naar elkaar te verwijzen en zo de luisteraars te informeren over de frequentiewisseling.

Om deze unieke ruil kracht bij te zetten, verzorgen Radio West en de WOS in het weekend voorafgaand aan de frequentiewisseling een gezamenlijk programma, van vrijdag 28 maart 18.00 uur tot maandag 31 maart 06.00 uur.

Op donderdagochtend 6 maart hebben de directeuren van beide omroepen hun handtekening gezet onder het contract waarin de afspraken zijn vastgelegd.