Home Landelijke radio Radio Oranje Nationaal vervangt Keizerstad FM

Radio Oranje Nationaal vervangt Keizerstad FM


Radio Oranje Nationaal is vanaf 16 september te horen via de frequenties van Keizerstad FM. Na bijna 30 jaar komt er dan een einde aan Keizerstad FM.

Radio Oranje Nationaal is een station van Nico Silvius, die eerder RadioNL oprichte. Silvius krijgt steun van TV Oranje waar hij commercieel directeur is. "Er is een groeiend publiek voor dit genre. Hoe zou het anders komen dat concertpodia als de Gelredome en Arena avond aan avond volgeboekt zitten met muziek afkomstig uit Nederland. Denk hierbij aan Marco Borsato, De Toppers, Symphonica in, Piratenfestijnen, ga zo maar door. Welke buitenlandse artiest krijgt dat voor elkaar?”, aldus Silvius.

“De smaak en wensen van luisteraars veranderen regelmatig", zegt Ignas Kuppens, mede-eigenaar van de Oostelijke Media Groep BV, vergunninghouder van verschillende regionale FM frequenties en directeur van Keizerstad FM. "Als radio-ondernemer ben je dan ook continu bezig om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Daarbij heb ik samen met mijn compagnon André Bax de focus gelegd op het zeer populaire Nederlandse product."

De 51-jarige Kuppens zet zelf ook een punt achter zijn bijna 30-jarige jubileum als directeur van de zender. "Met het stoppen van Keizerstad FM is voor mij ook het moment gekomen om na zoveel tropenjaren het stokje over te geven aan de jongere garde."

Vanaf 16 september bestaat Radio Oranje Nationaal uit drie edities: Editie Brabant, Editie Arnhem en Editie Nijmegen.