Home Landelijke radio Radio Jazz mag toch meedoen met verdeling FM-kavel A8

Radio Jazz mag toch meedoen met verdeling FM-kavel A8


Radio Jazz mag alsnog meedoen met de verdeling van het frequentiekavel A8, waar tot maart dit jaar Arrow Jazz FM op uitzond. In juni bepaalde de rechter nog dat Radio Jazz terecht door Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken was uitgesloten van de verdeling. Volgens de rechter hadden ze een niet-modelconforme bankgarantie overlegd en hebben ze geen recht op een herkansing.

Initiatiefnemers DJ Maestro (Martijn Barkhuis) en Bernard Koeleman zijn inmiddels op internet gestart met uitzenden. Volgens Barkhuis mogen ze nu weer meedoen aan de verdeling. “De dag nadat we uitgesloten zijn voor de verdeling, hebben we te horen gekregen van Agentschap Telecom dat de procedure is stopgezet en dat we met de nieuwe procedure weer mee mochten doen. Gegadigden wachten nu op nieuws voor de volgende procedure, die waarschijnlijk in maart zal plaatsvinden”, zo laat hij weten aan RadioFreak.nl.

Volgens Barkhuis steunen bekende artiesten als Benjamin Herman en Hans Dulfer het initiatief. Ook North Sea Jazz, concertorganisator Jazz Impuls en Jazz Magazine zouden de nieuwe zender steunen.

Arrow Classic Rock en Arrow Jazz FM (kavel A7 en A8) werden in maart uit de ether gehaald omdat Arrow betalingsachterstanden had.