Home Landelijke radio Radio Emmen dieper in de problemen

Radio Emmen dieper in de problemen

De crisis bij Radio Emmen is nog groter geworden. De gehele sportredactie is opgestapt omdat het bestuur onvoorwaardelijk achter studiomanager Ben Hekkema blijft staan. Sportverslaggevers verwijten Hekkema de vuile was te hebben buiten gehangen afgelopen week. Hij vertelde te zijn bedreigd door sportmedewerkers Henk van der Horst en Bennie Wolbers.

Die bedreiging zou zijn geuit naar aanleiding van het besluit van Radio Emmen om de sportverkiezingen van de gemeente Emmen niet uit te zenden. Organisator van die verkiezing is Bennie Wolbers. Hij voelde er weinig voor mee te betalen om de uitzending mogelijk te maken, waarop Radio Emmen er vanwege geldgebrek een streep door zette. Dat zette kwaad bloed bij de sportploeg.

Volgens Hekkema is ook een acquisiteur bedreigd. “Ik zal je dit, ik zal je dat’, dat soort werk”, zei Hekkema maandag. Volgens Van der Horst viel de bedreiging wel mee. “Ik heb alleen in de studio gezegd dat Hekkema mazzel had dat hij er op dat moment niet was, want bij een verkeerd woord zou ik hem een klap voor zijn bek hebben verkocht. Meer niet.”

Volgens sportverslaggever Dennis Weitering valt de studiomanager veel meer te verwijten. “Hij heeft gelogen over de sportverkiezingen, want voorstanders zijn bewust buiten de vergadering gehouden over het al dan niet uitzenden van het festijn. Door zijn toedoen ging ook bijna de uitzending van de marathon over de Frieslandroute vorige zomer niet door. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”

Volgens Weitering heeft bestuursvoorzitter Piet Snel gedreigd de stekker uit Radio Emmen te trekken als Hekkema zou moeten opstappen. Snel dacht het conflict de wereld uit te helpen door met een werkwijze te komen waardoor de sportredactie zo min mogelijk met de studiomanager te maken zou krijgen. “Maar de sportploeg eiste het hoofd van Hekkema. Daar doen we niet aan mee”, zegt Snel. “Hij doet het redelijk goed. Ook Hekkema is soms een opgewonden standje, maar daar praten we dan over.”

Snel noemt de ontstane situatie ‘heel vervelend’. “Bij een lokale omroep hoort gewoon sport. We moeten nu op zoek naar nieuwe medewerkers. Die zoektocht gaat wel een tijdje duren. De eerste weken zullen we dus geen sportuitzendingen hebben.”

Sportverslaggever Dennis Weitering vindt Radio Emmen een prachtige omroep. “Het is vreselijk dat het allemaal zo verloopt. Van de dik honderd vrijwilligers zet bijna iedereen zich volledig in voor de omroep. Alleen de studiomanager en het bestuur hebben geen ruggengraat. [DvhN]

Vorig artikelXFM stapt over van Novum naar ANP met nieuw jinglepakket
Volgend artikelBNR Nieuwsradio organiseert met FD en Nova maandelijkse debatten