Home Landelijke radio Crisissfeer bij Radio Emmen

Crisissfeer bij Radio Emmen

Radio Emmen verkeert in crisissfeer. Studiomanager Ben Hekkema zegt bedreigd en geïntimideerd te zijn door sportmedewerkers Henk van der Horst en Bennie Wolbers. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. Van der Horst ontkent de bedreiging niet. “Als hij dat zegt, dan zal het wel zo wezen.”

Aanleiding voor het conflict is het gebrek aan vertrouwen van de meeste sportmedewerkers in het bestuur. “Tweederde van de sportredactie is zeer ontevreden over het bestuur”, weet Hekkema. “Er is het bestuur een ultimatum gesteld. Een staking dreigde, maar die is afgewimpeld. Onze voorzitter Piet Snel zit in het buitenland. Als hij terug is, gaan we met elkaar praten.”

De sluimerende onvrede escaleerde toen duidelijk werd dat Radio Emmen de sportverkiezingen van de gemeente Emmen, zaterdagavond in De Giraf, niet rechtstreeks zou verslaan. Pikant detail: sportmedewerker Bennie Wolbers is organisator van die verkiezingen. “Om zo’n uitzending goed te produceren zouden we apparatuur erbij moeten huren. Wolbers heeft gezegd dat dat niet zijn zaak was, maar die van Radio Emmen. Het gaat om een behoorlijk bedrag. Gezien onze financiële toestand hebben we daarvan afgezien”, zegt Hekkema.

Wolbers: “Ze dachten dat ik zou betalen om de uitzending mogelijk te maken. Volgens hen zou ik veel geld verdienen aan het sportfestijn, dus kon ik ook wel met geld over de brug komen. Daar heb ik voor bedankt. Als Radio Emmen het wil uitzenden, moeten ze dat zelf betalen. Dat lijkt me logisch, toch? Verder wil ik niks over de kwestie zeggen.”

Hekkema benadrukt dat de problemen zich alleen voordoen op de sportredactie. “Ik zie het als een storm in een glas water. Een stelletje heethoofden dat weer tot kalmte moet komen. Overigens valt niets aan te merken op de sportredactie op zich. Die functioneert prima, iedereen is erg actief.”

En de bedreigingen? “Niet alleen ik ben bedreigd, ook een acquisiteur. ‘Ik zal je dit, ik zal je dat’, dat soort werk. Ach, ik ben er niet ondersteboven van. Ik ben wel wat gewend.”

Van der Horst wil zich niet uitlaten over het conflict. “Ik wacht eerst het gesprek met het bestuur af.”

Vorig artikelRecordaantal inzendingen voor NL-Award
Volgend artikelCaz! start proef met belspelletjes op de radio