Home Landelijke radio Radioverslaggever speelt de rol van voorzitter

Radioverslaggever speelt de rol van voorzitter

RTV Drenthe is in verlegenheid gebracht door misleidend optreden, vorige week zaterdag, van haar sportverslaggever Peter Schorer. Vanuit Boedapest deed Schorer zich in een live interview met Radio Emmen voor als Hendrikus Velzing, voorzitter van de tafeltennisvereniging Henk ten Hoor De Treffers uit Klazienaveen. In het bijzijn van Velzing liet Schorer zich feliciteren met de eerste overwinning in de Europa Cup.
Liefst driemaal zond Radio Emmen het interview uit. Wim Beverdam, eindredacteur sport, zegt geen enkele argwaan te hebben gehad. “Het was een heel goed interview, en over de telefoon hoor je zoiets niet goed.” Schorer en Velzing hebben hun misstap tegenover Beverdam toegegeven. “Ze hebben hun excuses aangeboden en daarmee is de kous voor mij af.”
Voorzitter Velzing van De Treffers betreurt de commotie. “Achteraf zeg ik: dit had niet mogen gebeuren. Maar op dat moment vonden we het eigenlijk heel normaal. Je moet bedenken dat ik zaterdag jarig was en de telefoon de hele dag al geen minuut stil had gestaan. Daarbij was ik nog hartstikke schor ook, want na die overwinning heb ik de hele boel natuurlijk bij elkaar geschreeuwd.” Toen Radio Emmen belde, vroeg Velzing aan Schorer: ‘Doe jij het maar even’. “En hij had daar geen problemen mee. Ik weet het, het is geen excuus, maar zo is het gegaan.”
Plaatsvervangend hoofdredacteur Lucas Koops van RTV Drenthe noemt de handelwijze van Schorer ‘beschamend’. “Als dit waar is, dan is hij journalistiek over de schreef gegaan. Hij plaatst RTV Drenthe op deze manier op een negatieve manier in de publiciteit, en bovendien kan dit naar Radio Emmen toe natuurlijk ook niet.”