Home Regionale radio RTV Rijnmond zet kritische medewerker op non-actief

RTV Rijnmond zet kritische medewerker op non-actief

RTV Rijnmond heeft medewerker Roland Vonk op non-actief gezet. Reden voor de schorsing is de felle kritiek die Vonk had op Eric Wehrmeijer, de voormalig algemeen directeur van de omroep die in maart met pensioen ging. De directie wil nu af van Vonk, zo meldt het AD.

Reden voor de schorsing is een interne mail die Vonk verstuurde. In die mail uit hij felle kritiek op de vertrokken directeur Eric Wehrmeijer. Vonk vraagt zich af waarom de voormalig directeur zo’n hoog salaris kreeg met bijkomende bonussen, terwijl de omroep flink moest bezuinigen. Ook uitte Vonk kritiek op het dure afscheidsfeest van Wehrmeijer.

De redactie wil dat interim-directeur Bert Klaver afziet van ontslag. Hoewel zij de toon van de mail niet goedkeuren, zijn ze het wel eens met de kritiek van Vonk. Johan Derksen, die ook een programma op RTV Rijnmond heeft, zegt achter Vonk te staan. “De kwaliteit van een radiozender is veel belangrijker dan wat gekrenkte ego’s van baasjes. Ze zouden Vonk met zijn mening juist moeten waarderen”, aldus Derksen.

Vonk is al ruim achttien jaar bij RTV Rijnmond in vaste dienst. De omroepman is naar de kantonrechter gestapt, die volgende maand uitspraak doet.

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.