Home Landelijke radio Radio Royaal en Freez FM gaan verder als Radio 8FM

Radio Royaal en Freez FM gaan verder als Radio 8FM

Radio Royaal en Freez FM gaan vanaf 1 januari verder als Radio 8FM. Dit meldt Adformatie. Hierdoor is 8FM in alle provincies te ontvangen, behalve Flevoland en Limburg. Door de samenwerking hopen de stations hun marktaandeel te vergroten.

Door de samenwerking op het gebied van muziekonderzoek en marketing willen de drie zenders hun posities in de uitzendgebieden versterken met een ‘Classic Hits’ muziekformat, primair gericht op luisteraars tussen de 25 en 55 jaar. E Power, de landelijke verkoopmaatschappij van de regionale commerciële radiozenders en Arrow Classic Rock, verwacht door de samenwerking een groei van het landelijke marktaandeel naar 7 procent.

Jan Lagrouw, directeur van E Power zegt in adformatie: "In Engeland, Frankrijk en Duitsland zijn dit soort samenwerkingen al jaren heel succesvol. De kracht van de zenders van E Power is de binding met de regio. Daarom blijven de drie samenwerkende zenders hun eigen programma verzorgen met kort regionieuws en weer en verkeer uit de regio, maar alles wel onder de naam Radio 8FM en één muzikale klankleur."

>> RadioFreak is nu ook te vinden op LinkedIn.