Home Landelijke radio Radio 555 treft laatste voorbereidingen

Radio 555 treft laatste voorbereidingen


Iedereen die meewerkt aan Radio 555 is bezig met de laatste voorbereidingen. Zo is de website zojuist online gegaan, wordt de vormgeving afgemixt en wordt in Studio 24 hard gewerkt om de laatste hand te leggen aan de opbouw van de studio.

Radio555.nl is gemaakt door Angrybytes, Jack Brown verzorgde de grafische vormgeving. Op de website zijn, naast de livestream, blogberichten over de actie en nieuwsberichten over Haïti te vinden. Sociale netwerken als Twitter en YouTube zijn geïntegreerd in de site. Uiteraard is het mogelijk op via de site een donatie te doen voor giro 555.

De radiovormgeving van Radio 555 is, net als vijf jaar geleden, gemaakt door Top Format. Het bedrijf is de laatste dagen druk bezig geweest met het componeren en opnemen van de jingles. Vandaag werkt men de hele dag aan het afmixen.

Studio 24 wordt vandaag ingericht voor de radio- en televisie-actie van morgen. Onderdeel daarvan is de radiostudio. 3FM-dj Roosmarijn Reijmer maakte vanochtend en vanmiddag een foto van de opbouw. 

De hele dag is er ook gezocht naar bekende Nederlanders die de telefoon willen opnemen in het callcenter. Artiesten, maar ook dj’s van de verschillende radiostations zullen een paar uur donaties aannemen.

Om 06:00 uur morgenochtend begint Radio 555. Sander de Heer en Menno de Boer openen de uitzending van Radio 555. Tot 21:00 uur ’s avonds zenden 3FM, Q-music, Radio 2, Radio 538, Radio Veronica en Slam!FM de programma’s integraal uit, inclusief eigen nieuwsbullentins. De uitzendingen zijn op tv te volgen via 101TV en een gedeelte van de dag via Nederland 1 en RTL 5.