Home Landelijke radio Nieuwsbulletins in duo-presentatie en Haïti Updates op Radio 555

Nieuwsbulletins in duo-presentatie en Haïti Updates op Radio 555


De nieuwslezers van alle deelnemende zenders zullen samen de nieuwsbulletins presenteren op Radio 555. Op het hele uur zijn er bulletins vanuit de studio van de NOS Headlines in de Peperbus, op het halve uur worden er speciale Haïti Updates gemaakt.

“De uitzendingen op het hele uur bestaan uit ‘gewoon’ nieuws voorzien van quotes”, vertelt coördinator Gerard de Kloet aan RadioFreak.nl. “Het bijzondere hierbij is dat de bulletins in duo’s worden gelezen door twee nieuwslezers van de deelnemende stations.”

De bulletins in de ochtend worden gelezen door Peter de Vries (Radio 2) en Henk Blok (Radio 538). ’s Middags lezen Hannelore Zwitserlood en Jasmijn van Dijk van Radio 538 het nieuws. Vanaf 16:00 uur nemen Martijn Richters en Margriet Wesselink (Q-music) het over.

“Op de halve uren maken we Haïti Updates. Hierbij schuift er een nieuwslezer aan in Studio 24. Het laatste nieuws uit Haïti, maar ook nieuws over acties in het buitenland komt dan voorbij. In deze uitzendingen wordt contact gezocht met verslaggevers en journalisten in Haïti”, vertelt Gerard de Kloet. Anouk Tijssen van de Wereldomroep en Bart Jan Cune van de NOS Headlines presenteren deze Haïti Updates.

Redacteuren van NOS Headlines zullen de nieuwsbulletins en Haïti Updates samen met de nieuwslezers samenstellen. 

Naast het nieuws zal er ook verkeersinformatie op Radio 555 worden uitgezonden. De filelezers van de ANWB lezen deze verkeersinformatie. Normaal gesproken zijn zij enkel op de publieke zenders te horen.