Home Landelijke radio Radio 538 spant kort geding aan tegen ID&T

Radio 538 spant kort geding aan tegen ID&T

Radio 538 spant een kort geding aan tegen ID&T, omdat het bedrijf het dansevenement Trance Energy dit jaar zonder Radio 538 wil organiseren. Dit terwijl Radio 538, TMF en ID&T het dansfeest vanaf de eerste editie in 1999 samen hebben ontwikkeld en georganiseerd. Nu ID&T alle verzoeken van Radio 538 negeert om de organisatie van Trance Energy 2006 weer samen op te pakken, wil de zender via een kort geding continuering van de samenwerking afdwingen.

Kern van deze overeenkomst tussen de betrokken partijen is, dat indien ID&T niet langer wenst deel te nemen aan Trance Energy, het concept stopt en ID&T de naam ook niet langer mag gebruiken. Dat geldt ook als TMF en Radio 538 niet langer zouden willen deelnemen. TMF heeft zich inmiddels als partner teruggetrokken. Radio 538 heeft echter diverse keren aangegeven dat zij wel met Trance Energy wil doorgaan.

“Na een jarenlange succesvolle samenwerking rondom Trance Energy zijn wij ervan overtuigd onze positie als radiopartner te kunnen behouden. We hebben meegebouwd aan het welslagen van het evenement en willen dit blijven doen. De waardering onze de luisteraars voor het evenement is groot. Het succes van Trance Energy is een gedeeld succes en dat mag ID&T zich niet zo maar toe-eigenen. ID&T heeft zonder duidelijke argumentatie de samenwerking opgezegd,” aldus Radio 538.