NPO Radio 2 zendt komende zaterdag live uit vanaf Pride Amsterdam. Vanuit de Hermitage in Amsterdam verzorgen dj’s Bart Arens en Carolien Borgers namens AVROTROS het programma ‘Vier de Liefde’. Daarin kunnen luisteraars platen aanvragen die te maken hebben met de Pride en het thema liefde. De uitzending begint om 14:00 uur en eindigt om 18:00 uur.

Tijdens het programma wordt ook verslag gedaan van de ‘Canal Parade’, de bekende botenparade die onderdeel is van Pride Amsterdam. Carolien Borgers loopt langs de route en neemt de luisteraar mee langs alles wat ze ziet. Ze interviewt bezoekers en gaat in gesprek met interessante gasten. Ook 3FM doet verslag van de Parade. Dj Vera Siemons staat zelf op een van de boten.

AVROTROS heeft een eigen boot die meevaart tijdens de Canal Parade. Verslaggever Chantal Koolhoven bevindt zich op de boot en vertelt over alle gebeurtenissen. Ook na afloop van ‘Vier De Liefde’ staat NPO Radio 2 in het teken van de Pride. De ‘Soul Night’ wordt tot middernacht eenmalig omgedoopt tot de ‘Pride Night’. Tussen 18:00 en 21:00 uur draait Corné Klijn Pride-gerelateerde soul, disco en funk. Tussen 21:00 en 00:00 uur gaat Shay Kreuger daarmee door.

Foto: AVROTROS