Home Landelijke radio Radio 2 stopt met Zendtijd Prijs

Radio 2 stopt met Zendtijd Prijs

Radio 2 stopt na acht jaar met het uitreiken van de Zendtijd Prijs. Frits Spits kreeg vanmiddag de laatste Radio 2 Zendtijd Prijs uit handen van zendermanager Kees Toering. Dit bronzen beeld gemaakt door kunstenaar Evert den Hartog werd acht maal eerder uitgereikt aan artiesten die van blijvende betekenis zijn voor de Nederlandse radio. Spits, die vandaag zijn 35 jarige jubileum als radiopresentator viert, is voglens Radio 2 ‘een groot stimulator en pleitbezorger van de Nederlandstalige muziek en als zodanig van onschatbare waarde voor de ontwikkeling daarvan’.

“Hoewel Frits geen uitvoerend artiest is, verdient hij de Radio 2 Zendtijd Prijs als geen ander”, Toering. “Frits heeft met veel enthousiasme en vakmanschap aandacht gevraagd voor de Nederlandstalige muziek in zijn programma’s en heeft daarmee nieuwe Nederlandse platen en nieuwe Nederlandse artiesten een kans gegeven.”

De Radio 2 Zendtijd Prijs is jaarlijks toegekend door Radio 2 en BUMA Cultuur aan een artiest die van blijvende betekenis is voor de Nederlandse radio. Eerder wonnen Boudewijn de Groot, Rob de Nijs, Herman van Veen, Ramses Shaffy, Frank Boeijen, Willeke Alberti, Marco Borsato en Peter Koelewijn deze prijs.

Radio 2 heeft besloten te stoppen met het uitreiken van de prijs. “De artiesten die op basis van hun oeuvre deze prijs verdienen, hebben we kunnen eren met de Radio 2 Zendtijd Prijs”, zegt Kees Toering. “De selectie artiesten die daarvoor nu nog in aanmerking kwam, werd zodanig klein dat we besloten hebben de Radio 2 Zendtijd Prijs niet meer uit te reiken. Ook zal Radio 2 het Gala van het Nederlandse lied, het eerbetoon waarmee de winnaar door collega artiesten werd gehuldigd, niet meer organiseren.”

Vorig artikelGiel Beelen zoekt lelijkste buurmeisje van Nederland
Volgend artikelQ-spaarvarken gesneuveld voor einde actie