Home Landelijke radio Radio 2 stopt met Het Theater van het Sentiment

Radio 2 stopt met Het Theater van het Sentiment


Radio 2 stopt met het programma 'Het Theater van het Sentiment' en neemt daarom ook afscheid van presentator Marc Stakenburg. Er komt een nieuw avondprogramma van de KRO dat Stefan Stasse, de andere presentator van het programma, samen met een nieuwe collega gaat maken.

 

Sinds 1997 is 'Het Theater van het Sentiment' te horen op Radio 2. Het programma won in 2001 de Zilveren Reiss-microfoon en in 2007 de Gouden Radioring. De opvolger moet uiterlijk 1 januari van start gaan. Per 1 november stopt Marc Stakenburg al als presentator

 

De 55-jarige Marc Stakenburg werkte sinds 1981 bij de KRO. Hij was onder meer eindredacteur, muzieksamensteller, verslaggever en presentator van programma's als Krachtvoer, Niemandsland en Leidse Kade Live. Sinds 2000 presenteerde hij het 'Het Theater van het Sentiment' samen met Stefan Stasse.

 

Wat Stakenburg nu gaat doen weet hij nog niet. "Ik ben diverse mogelijkheden aan het onderzoeken. Ik sta voor alles open, zowel op radiogebied als daarbuiten. Zo ben ik inmiddels bezig met opzetten van muziekreizen door de Verenigde Staten", aldus de presentator.