Home Landelijke radio Radio 2 maakt marathonuitzending voor Giro 555

Radio 2 maakt marathonuitzending voor Giro 555

Radio 2 gaat komende maandag van 06:00 tot 18:00 uur live uitzenden vanuit het Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Daar komt het centraal actiecentrum voor de landelijke radio- en tv-actie voor de slachtoffers van de orkaan op de Filipijnen. Ook de andere publieke zenders worden betrokken bij de actie. "Radio 2 speelt de continuerende rol", zegt zendermanager Kees Toering van Radio 2.

Vanochtend werd al duidelijk dat er geen Radio 555 komt, waarbij commerciële en publieke zenders hetzelfde programma uitzenden vanuit een centrale lokatie. Verschillende commerciële stations voelen daar niks voor. Radio 538 heeft aangegeven wel mee te willen doen, als andere commerciële zenders dat ook doen. Maar daar kon geen overeenstemming bereikt worden.

Jeroen Pauw, Paul Witteman, Humberto Tan en Bridget Maasland zullen maandagavond 18 november de Nationale Actiedag Filipijnen afsluiten met een gezamenlijk programma op tv. Vooralsnog staat het tv-programma geprogrammeerd op Nederland 1, RTL 4 en SBS6 van 22:30 tot 00:00 uur. Tijdens dat programma zal de stand van de inzameling voor de Nationale Actie Filipijnen van Giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) bekend worden gemaakt.