Home Landelijke radio Radio 2 krijgt steunzender in Goes

Radio 2 krijgt steunzender in Goes

Agentschap Telecom heeft de eerste vergunning verleend voor een steunzender aan de Publieke Omroep. Het gaat om een steunzender voor Radio 2 in Goes op 94.4 FM.Door het plaatsen van de steunzender wordt een oplossing geboden voor de ontvangstproblemen in de omgeving van de zendmast te Goes. Wanneer Radio 2 via de steunzender gaat uitzenden is nog niet duidelijk.

Voor de andere door het Taskforce gedefinieerde probleemlocaties waarvoor de oplossing gezocht wordt in het plaatsen van steunzenders, worden de komende maanden de verdere voorbereidingen uitgevoerd. De reden waarom de steunzender van Goes nu al kan worden geplaatst heeft te maken met het feit dat deze zender anders dan de andere al gecoördineerd is met het buitenland.

Met het plaatsen van steunzenders in diverse regio’s kan het overgrote deel van de klachten over de slechte ontvangst van de publieke radiozenders worden opgelost. Dit is de conclusie van de Taskforce, die door Minister Brinkhorst van Economische Zaken is ingesteld, nadat radioluisteraars deze zomer hun beklag hadden gedaan over de ontvangstkwaliteit van de publieke zenders. De Taskforce, samengesteld uit afgevaardigden van het ministerie van Economische Zaken, de Publieke Omroep, stichting ROOS (de regionale omroepen) en Nozema, kreeg van de minister de opdracht een uitgebreid onderzoek in te stellen naar de ontvangstklachten en uiterlijk op 1 oktober 2003 te komen met passende oplossingen. De Taskforce heeft woensdag 1 oktober haar advies aan de minister uitgebracht. De minister heeft de aanbevelingen van het rapport overgenomen.