Home Landelijke radio Radio 2 en 3FM starten met Visual Radio

Radio 2 en 3FM starten met Visual Radio


Met de start van de Top 2000 is Radio 2 gestart met Visual Radio. Het webcam-signaal uit de studio is verrijkt met sms’jes die worden gestuurd, Twitter-berichten over de Top 2000 en de headlines van de NOS. Daarnaast wordt informatie getoond van een plaat die op dat moment draait.

“Visual Radio is radio verrijkt met beeld”, zegt zendermanager Kees Toering van Radio 2. “De Top 2000 wordt dus niet alleen op radio uitgezonden, maar ook op televisie en op internet.” De Top 2000 is ook te volgen op het digitale themakanaal Cultura 24 en in de nacht op Nederland 3.

Ook 3FM is gestart met Visual Radio. Tijdens Serious Request was het systeem al te bewonderen via de webcam in de Hilversumse studio. Nu de inzamelingsactie gisteren geëindigd is, wordt Visual Radio ook op 3FM volop gebruikt.

Radio 2 wil Visual Radio verder uitbreiden. “Ja, wij gaan er veel meer aan doen. Behalve de webcam, die er natuurlijk wel zal zijn, gaan we ook allerhande foto’s, platenhoezen en filmpjes uit het archief van Beeld en Geluid toevoegen. Als dit echt een succes wordt, dan kunnen we dit verder trekken.” Dus zal dan de toekomst worden dat het hele jaar door Radio 2 ook te bekijken is.

Radio 2 Visual Radio

Visual Radio tijdens de Top 2000