Home Landelijke radio Radio 2 deze zomer live vanaf meerdere festivals en evenementen

Radio 2 deze zomer live vanaf meerdere festivals en evenementen

Radio 2 maakte deze zomer locatie-uitzendingen vanaf meerdere festivals en evenementen door het hele land. Zo doet de zender live verslag van Retropop, Volvo Ocean Race Festival, Amsterdam Gay Pride en de start van de Tour de France in Utrecht.

Aanstaande zaterdag start Radio 2 met een festivaluitzending vanaf Retropop in Emmen. Radio 2-dj's Corné Klijn en Toine van Peperstraten maken tussen 18:00 en 00:00 uur een live-uitzending van het festival, waar onder meer Douwe Bob, Jett Rebel, Rondé en Ed Kowalczyk optreden.

Vrijdag 19 en zaterdag 20 juni staat de Radio 2-studio op het festivalterrein van het Ocean Race Festival in Den Haag. Tevens doet de publieke radiozender verslag van de start van de Tour de France: zaterdag 4 juli presenteert Radio 2-dj Bert Kranenbarg live vanuit Utrecht tussen 09.00 en 12.00 uur het programma 'Grand Depart Kranenbarg'.

Sinds Jurre Bosman begin 2015 definitief werd aangesteld als zendermanager bij Radio 2, maakt de zender aanzienlijk meer locatie-uitzendingen dan de afgelopen jaren. Eerder deed Radio 2 al locatie-verslag van The Passion, het Bevrijdingsfestival in Zwolle en de Nacht van de Vluchteling.