Home Landelijke radio Radio 1 maandag in het teken van Eerste Kamerverkiezingen 2011

Radio 1 maandag in het teken van Eerste Kamerverkiezingen 2011


De NOS maakt op maandag 23 mei op Radio 1 tussen 15:30 – 18:30 uur een speciale uitzendingen rondom de Eerste Kamerverkiezingen 2011. Op deze middag komen in iedere provincie de leden van de twaalf Provinciale Staten bij elkaar om in een openbare stemming de vijfenzeventig leden van de senaat te kiezen. De NOS doet hier rechtstreeks verslag van. Rond de klok van kwart over vier wordt de definitieve uitslag van de stemming verwacht.

Het is voor het eerst dat de NOS extra programma’s maakt in verband met de verkiezing van de leden van de Eerste Kamer. Tim Overdiek en Lucella Carasso houden de Radio 1-luisteraars tussen 15:30 en 18:30 uur vanuit de Eerste Kamer in Den Haag op de hoogte van de laatste actuele verkiezingsontwikkelingen in een extra lange editie van het NOS Radio 1 Journaal. Joost Vullings, parlementair verslaggever van de NOS, neemt tijdens deze uitzending de politieke duiding voor zijn rekening. Onder meer de fractievoorzitters van de partijen in de Eerste Kamer praten met Overdiek en Carasso over de stand van zaken.

Naast radio is er ook aandacht voor de verkiezing op Nederland 1 tussen 15:10 – 16:50 uur. De uitzending is ook te volgen via politiek24.