Home Landelijke radio Quality Radio wil snel verschillende zenders starten

Quality Radio wil snel verschillende zenders starten

Quality Radio gaat één van haar frequenties gebruiken voor een zender met Nederlandstalige (volks)muziek te starten. Ook wil zij een Jammin’ Oldies zender met 60ies en 70-ies muziek in de lucht brengen op een AM frequentie die in het hele land is te horen.

De organisatie verwacht dat deze twee muzieksoorten een groot publiek kunnen bereiken omdat ze geliefd zijn bij veel mensen. Quality Radio acht samenwerking met partners noodzakelijk om de versnippering op de advertentiemarkt tegen te gaan. Op dit moment is zij in gesprek met een aantal partijen. Beide stations zijn haalbaar op de middengolf omdat de kosten in de hand te houden zijn.

In de verdere toekomst moet er ook een Adult Alternative en een Talk-zender komen; als er nog ruimte over is komt er ook een station met muziek uit de jaren 30 en 40 zoals Jazz en Swing. Dit is allemaal mogelijk omdat Quality zes middengolffrequenties heeft gekregen bij de verdeling in mei vorig jaar. Echter duurt het allemaal lang omdat er bijna geen zendmasten beschikbaar zijn. Quality Radio directeur Ruud Poeze; “Iedereen denkt dat wij met zoveel frequenties zomaar van alles kunnen uitzenden maar dat is dus helaas niet zo”.

Eén van de Quality Radio frequenties wordt gebruikt voor Radio 10Gold. Volgens Poeze is het zeker niet de bedoeling nog meer stations van concullega’s in de lucht te helpen, “het blijft bij Radio 10Gold omdat zij de grootste verliezer was bij de verdeling van de radiofrequenties. We hebben genoeg ideeën, formats genoemd, om zelf het dubbele aantal frequenties in te vullen”.

De bedoeling van Poeze is om te zorgen voor meer variatie in de ether. “Als er straks meer te horen is op de middengolf zullen meer mensen de AM weten te vinden en wordt deze ook aantrekkelijker voor de adverteerders.” Poeze verwacht dat de adverteerders zich meer zullen gaan richten op de wat oudere consumenten; iedereen kijkt naar de groep 20-35 jaar, maar meer dan de helft van de bevolking is nu ouder dan 35 jaar.