Home Landelijke radio Q-Music geeft ruimtereis weg

Q-Music geeft ruimtereis weg

Q-Music gaat een ruimtereis weggeven, hiermee wordt de winnaar de derde Nederlander in de ruimte. Hij of zij krijgt een volledig verzorgde reis naar één van de lanceerbasissen in de Verenigde Arabische Emiraten of Singapore. Na een intensieve training volgt dan de suborbitale ruimtevlucht. Eenmaal terug op aarde worden de ‘astronaut wings’ uitgereikt waarmee de luisteraar zich officieel astronaut mag noemen.

Programma directeur Wouter van der Goes: “Ik ben jaloers op de winnaar van deze actie. Stel je voor dat je uiteindelijk op 100 kilometer hoogte naar beneden kijkt en die prachtige aarde vanuit de ruimte kunt bekijken. Dat is toch geweldig!”

De actie start vrijdag en op 28 september wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Voor deze ruimtevlucht is Q-music een samenwerking aangegaan met Space Adventures. Deze Amerikaanse onderneming is verantwoordelijk voor de eerste commerciële vluchten naar het ruimtestation ISS.

CEO Eric Anderson van Space Adventures: “Suborbitale ruimtevluchten zijn 90 minuten durende vluchten aan boord van de Explorer, een suborbitaal ruimtetransportsysteem, waarbij raketmotoren de passagiers boven het oppervlak van de aarde stuwen. Wanneer het voertuig de maximumhoogte bereikt ervaren de deelnemers continue gewichtloosheid. Vóór de ruimtevlucht krijgen de passagiers een uitgebreide vierdaagse voorbereiding en training, waarbij ze kennismaken met het vluchtprogramma, gewichtloosheid en de veiligheidsprocedures tijdens de ruimtevlucht.”

Vorig artikelNens Janssen en Eric Dikeb stoppen op Royaal FM
Volgend artikelStemming tweede editie RadioRing van start